Juli-2015

Nyhedsbrev juli 2015

Vi er nu kommet godt ind i sommeren, det siger kalenderen i hvert fald. 5 gr. mere kunne ønskes. Men når det er sagt, så har vi været heldige endnu engang til vores dyrskue i Roskilde. Det var et helt perfekt dyrskue vejr. Hvilket også kunne ses på det fine besøgstal.

Dyrskue:

Det var et fint dyrskue med meget dyrskue klar Jydske heste. Vi må glæde os over de 9 udstillede dyr som gjorde det godt. Samt de to-tre stykker som deltog i zoo og show. Jeg må sige Jydske Hesteavl Øst har meget stor medlems opbakning, hvilket den også har brug for hvis den skal bestå i fremtiden. Fællesskabet er et stort fundament for den Jydske hests fremtid. Tak til jer alle for et godt dyrskue.

Bedækning:

Sidste år var bedækningstallet på Sjælland meget lavt, heldigvis har mange medlemmer taget dette til efterretning og der for har foråret 2015 været et forår med rigtig mange bedækninger. Hopperne er sendt rundt omkring i landet, til mange forskellige hingste, unge som ældre. Vi håber alle sammen dette vil give mange føl til næste år og dermed en del følhopper til dyrskuet. Og heste til fremtidens brug og avl.

Hjemmesiden:

Nu er den nye hjemmesiden kommet op og kører. Hvis du ikke har besøgt den, så prøv det gerne. Dorthe Zetterlund er webmaster med hjælp fra Kristina Mattson. Dorthe vil meget have en tilbage melding, hvis i syntes den flot og god eller hvis der mangler noget. På forsiden kan du tilmelde dig nyhedsopdateringen, sådan at hver gang der kommer nyt på hjemmesiden, får du tilsendt en mail. Hjemmesiden er for alle medlemmer, så kom gerne med billeder, arrangementer og andre nyheder, så det kan deles mellem alle medlemmer.

Aktiviteter:

Der har været mange aktiviteter på nuværende tidspunkter, store som små rundt om på Sjælland og ørerne. På hjemmesiden er det lagt en tur ind af John Jørgensen og Klaus Perkild. Se nærmere information på hjemmesiden.

Der har været første møde omkring samarbejdet med PIV(pionere indenfor vandløbslaug) formand Søren Jensen. Der vil komme nærmere information om en tur til dette smukke område, hvor hest og kusk skal trække træ væk fra vandløbene. Hvis nogen er interesseret i at deltage med hest, så rettes henvendelse til Angelica.

Efterår:

Betyder tid til hestetræf som i år er hos Trine Møgelvang og Jørgen Nielsen i Skibby. Vi håber der igen i år vil deltage mange til denne gamle tradition i foreningen. Der kommer nærmere besked ud senere, men reservere gerne weekenden d. 4-6 september.

Efterår betyder også kårings tid for hopperne og bedømmelse af føl og plage. Der er sidste tilmelding til Gørlev d. 1 august til Mie N. Andersen. Øvrige kåringspladser kan ses på Avlsforenings hjemmeside.

Show 2016:

Foreningen vil gerne byde ind med et show på Roskilde dyrskue 2016. Så hvis i allerede nu har nogen gode ideer og forslag til hvad det kan handle om. Så er det tid til at skrive det ned, tegne eller på anden måde kunne formidle det. Efter hestetræffet vil der blive de første møder.

Vi ønsker jer alle en rigtig god sommer i samvær med jeres heste og hinanden.

På bestyrelsens vegne

Angelica Pedersen